Κάλεσμα σε Λ.Σ. για τους λόφους του Φιλοπάππου.

Δίκες γειτόνων για τον αγώνα του Φιλοπάππου

Προοίμιο για νέα απόπειρα σαλαμοποίησης και ξεπουλήματος του λόφου μέσω ΤΑΙΠΕΔ;

Στις 16 Μαϊου 2013 καταδικάστηκαν στο τριμελές πλημ)κείο τρεις κάτοικοι της περιοχής Φιλοπάππου για ηθική αυτουργία σε καταστροφές περιφράξεων απο 3-3-06 εως 4-4-08. Οι κατήγοροι τους, αρχαιολόγοι της εφορίας Ακροπόλεως (Α`ΕΠΚΑ), δεν έφεραν κανένα στοιχείο και καμία μαρτυρία που να βεβαιώνει την κατηγορία, γι`αυτό και η τελείως αδικαιολόγητη απόφαση προκαλεί αγανάκτηση και σκέψεις.

Άλλωστε όχι το 2006 και 2007, αλλά από τον Νοέμβριο του 2002 που οι κάτοικοι στην πρώτη συγκέντρωσή τους έριξαν τα κάγκελα, δεν έπαψαν να το κάνουν μέχρι το τέλος, χωρίς να χρειάζεται να τους υποκινήσει κανένας.

Αυτός ο αγώνας που είναι νικηφόρος δεν είχε υποκινητές, αρχηγούς, ιεραρχίες και καπέλα.Ήταν η γνήσια έκφραση της κοινωνίας της περιοχής και όχι μόνο, γιατί ο λόφος Φιλοπάππου είναι κομμάτι της ζωής όλων μας. Οι τρεις που απομονώθηκαν τεχνητά και στοχοποιήθηκαν είχαν ασχοληθεί με την τεκμηρίωση των θεμάτων και με δικαστικές ενέργειες εναντίον ιδιωτών καταπατητών, (Λουμπαρδιάρης -καταπάτηση Πνύκας και κερδοσκοπικές συνεστιάσεις, αλλοίωση μνημείου και Διόνυσος -τεράστια παράνομη εκσκαφή του αρχαιολογικού χώρου 400κοσίων κυβικών και αυθαίρετες οικοδομικές επεκτάσεις 600κοσίων τετραγωνικών μέσα στον αρχαιολογικό χώρο Φιλοπάππου και σφετερισμός του δημοτικού χώρου στάθμευσης).

Όλα αυτά συνεπάγονταν βαρειές ευθύνες των ιδίων των κατηγόρων για αποσιώπηση όταν γίνονταν και συγκάλυψη αργότερα, ενώ πληρώνονται με δημόσιο χρήμα για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου.

Οι δύο από τους τρεις και άλλος ένας κάτοικος, είναι επίσης κατηγορούμενοι σε δίκη που θα γίνει στις 21 Ιουνίου 2013 στο Β` Μονομελές πλημμελειοδικείο, Κτίριο 8 Ευελπίδων για…..δενδροφύτευση στο λόφο.

Η ηθική αυτουργία πλέον γίνεται η κατηγορία λάστιχο που ταιριάζει παντού σε όποιον έχει γνώμη που δεν συμφωνεί με την πολιτική ενος κράτους που ξεπουλάει σε ιδιωτικά συμφέροντα όλα τα δημόσια αγαθά.

Όσοι συμμετείχαμε στο κίνημα των κατοίκων για τον Φιλόπαππο, είχαμε καλύτερες δουλειές να κάνουμε από το να χειροκροτάμε τις απατεωνιές του Βενιζέλου και του Ζαχόπουλου η να σκύβουμε το κεφάλι στο βαθύ κράτος που εκφράζουν οι γραφειοκράτες της Α`ΕΠΚΑ. Όλοι αυτοί έτρωγαν τα κοινοτικά κονδύλια με άχρηστα έργα και μοίραζαν τον Φιλόπαππο.

Έχει σημασία να ξέρει ο κόσμος πως θα ήταν ο λόφος σύμφωνα με τα σχέδιά τους, αν δεν υπήρχε το κίνημα των κατοίκων:

  • Όλη η νότια πλευρά προς το Κουκάκι θα είχε αποκλειστεί με εσωτερικό φράχτη για το θέατρο 900κοσίων θέσεων και την έκθεση Γλυπτικής που θα δίνονταν σε ιδιώτη επιχειρηματία.
  • Ο λόφος θα είχε περιφραχθεί και θα εντάσσονταν στο ενιαίο εισιτήριο της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.
  • Ο Διόνυσος θα επεκτείνονταν πέρα απο τα ήδη αυθαίρετα 600 τετρ. ανεξέλεγκτα στην πλάγια.
  • Θα συνεχιζόνταν ακόμα τα πάρτυ στην καταπατημένη Πνύκα από συμφέροντα της “Μεγάλης Βρετάνιας”.
  • Τα αυτοκίνητα θα εξακολουθούσαν να μπαίνουν ελεύθερα, γι`αυτές τις παράνομες και καταστροφικές δραστηριότητες.
  • Το πράσινο του λόφου, που ήδη έχει μεγάλα προβλήματα, θα ήταν έρμαιο 2-3 αρχαιολόγων που θεωρούν οτι κακώς φυτεύθηκε ο λόφος. Ήδη σήμερα δεν επιτρέπουν ούτε στον δήμο Αθηναίων να ανανεώσει το πράσινο, που λόγω των ετησίων αποψιλώσεων δεν γίνεται φυσική αναδάσωση.
  • Τα ποδήλατα, τα κατοικίδια, τα πικ νικ, η Καθαρά Δευτέρα, όλα θα απαγορεύονταν με το καθεστώς του οργανωμένου αρχαιολογικού χώρου.

Πήραμε λοιπόν την ζωή μας και την τύχη του λοφου μας που είναι σημαντικό κομμάτι της, στα χέρια μας και δεν την αφήνουμε που να χτυπιέστε!

Λαϊκή Συνέλευση, Κυριακή 16 Ιουνίου, 6:30μ.μ.

στο πάρκο Βουτιέ απέναντι από την Δώρα Στράτου

Όλοι στη νέα δίκη την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 9μμ Ευελπίδων κτίριο 8

.

Πρωτοβουλία κατοίκων Πετραλώνων, Θησείου, Κουκακίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *