18-20 Οκτώβρη: 3 ημέρες στους δρόμους…

Η λαϊκή συνέλευση των γειτονιών μας, υλοποιώντας την απόφασή της, συμμετείχε και τις δύο ημέρες που μας πέρασαν στην 48ωρη γενική απεργία. Προηγήθηκε το απόγευμα της Τρίτης διαδήλωση στους δρόμους των Άνω και των Κάτω Πετραλώνων, με τα γραφεία του Πασοκ στην πλατεία Ηούς να δέχονται την ανάλογη εικαστική παρέμβαση.
Η Τετάρτη ξεκίνησε με πρωινό αποκλεισμό τραπεζών στην Τριών Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα και στη συνέχεια με διαδήλωση μέσω Θησείου και Ομόνοιας και κατάληξη στην Πατησίων. Πορευτήκαμε με δικό μας πανό και μαζί με άλλες συνελεύσεις γειτονιών (Αγία Παρασκευή, Πατήσια) μέχρι την πλατεία Συντάγματος όπου και παραμείναμε μέχρι το απόγευμα.
Την Πέμπτη η διαδήλωση που ξεκίνησε από τον ηλεκτρικό των Πετραλώνων ακολούθησε το δρομολόγιο μέσα από το Κουκάκι και του Μακρυγιάννη με κατάληξη την πλατεία Συντάγματος. Στην λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του τραμ, είχαμε την δικιά μας συνάντηση με τις κάθετες αλυσίδες του ΠΑΜΕ και το κωμικοτραγικό περιστατικό να πλησιάζουν κάποιους από εμάς δύο κοπέλες (μέλη σωματείου του ΠΑΜΕ) για να δείξουν στους υπόλοιπους… συντρόφους τους ότι μας γνωρίζουν, καθώς είχαν φοβηθεί ότι είμαστε αναρχικοί επειδή κάποιοι φορούσαμε μαύρα ρούχα! Η συνέλευση παρέμενε ως μπλοκ στην Φιλελλήνων, μαζί με άλλα -πρωτοβάθμια ή μη- σωματεία και συνελεύσεις γειτονιών, μέχρι το απόγευμα, ενώ κατά διαστήματα αναπτύσσονταν συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος του δρόμου.
Και τις δύο ημέρες, καθώς οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας καταλάγιαζαν, βρεθήκαμε το βράδυ στην πλατεία Μερκούρη, συζητώντας και απολογίζοντας τα γεγονότα, διαμορφώνοντας την κίνησή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *