Όταν το υπουργείο υγείας σκοντάφτει στην αυτοοργάνωση.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η κατάληψη του ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα δέχθηκε την “επίσκεψη” δύο τύπων οι οποίοι αυτοπαρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι του υπουργείου υγείας. Λόγω του πρωινού της ώρας ο χώρος ήταν κλειστός και οι δύο επισκέπτες προσπάθησαν, απευθυνόμενοι σε γείτονες, να λάβουν διάφορες πληροφορίες. Στο παραλήρημά τους περί γιάφκας η οποία σύντομα θα σταματήσει να υπάρχει, έλαβαν την αποστομωτική και συνάμα προειδοποιητική απάντηση ότι εάν διανοηθούν να αγγίξουν τον χώρο θα ξεσηκωθεί ολόκληρη η γειτονιά. Ας τους προκόψει αυτό το λίγο μυαλό που έχουν και να μην σκεφτούν ούτε για πλάκα να ανοίξουν “μέτωπο”.

Το πρώην ΠΙΚΠΑ Άνω Πετραλώνων βρίσκεται υπό κατάληψη από τη λαϊκή συνέλευση των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτή τη στιγμή στο χώρο λειτουργεί ο κοινωνικός χώρος για την υγεία και το παιδικό στέκι “Φτου ξελευθερία”. Οι κοινωνικές αναφορές του εγχειρήματος είναι που δημιουργούν  και το ανάλογο ενδιαφέρον του κράτους και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου υγείας (όπου και ανήκει το κτίριο).

Ας είναι. Εμείς συνεχίζουμε…

Ένα σχόλιο

  • Αισχος. Ο κοινωνικός χώρος υγείας δεν ενοχλεί κανέναν. Το αντίθετο μάλιστα. Αποτελεί χώρο συνάντησης, συζήτησης και προσφοράς. Αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη ότι κάτοικοι, πολίτες και εργαζόμενοι μπορούν να αυτοοργανωθούν και να δημιουργήσουν δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε πείσμα αυτών που τις κατέστρεψαν. Στηρίζουμε τον κοινωνικό χώρο υγείας και την πρωτοβουλία των κατοίκων και της Λαικής Συνέλευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *