Διαδήλωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη.

Η διαδήλωση της 12ης Φλεβάρη, ημέρα ψήφισης του δεύτερου κατά σειρά μνημονίου υποδούλωσης και λεηλασίας, αποτέλεσε μία από τις μαζικότερες και δυναμικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Οι ανοιχτές και λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών και πλατειών της Αθήνας και του Πειραιά κατέβηκαν στον δρόμο συντονισμένα και δυναμικά. Διαδήλωναν για ώρες και αντιστέκονταν σθεναρά στις δυνάμεις καταστολής που για να περιορίσουν τον όγκο της διαδήλωσης και την έκτση των γεγονότων, προχώρησαν τελικά σε δεκάδες προσαγωγές και 79 συνολικά συλλήψεις διαδηλωτών από τους οποίους οι 4 προφυλακίστηκαν. Ήμασταν όλοι εκεί, θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Απρίλη, 23 συνελεύσεις καλούνε σε διαδήλωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των 4 προφυλακισμένων διαδηλωτών του κοινωνικού ξεσηκωμού της 12ης Φλεβάρη και την απόσυρση όλων των κατηγοριών που βαραίνουν τους υπόλοιπους διωκόμενους της ημέρας.

Η λαϊκή συνέλευση των γειτονιών μας έχει ορίσει ως σημείο προσυγκέντρωσης τον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων (στις 10.30) για να μεταβούμε όλοι και όλες μαζί στο Μοναστηράκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *