Παρέμβαση αλληλεγγύης στους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στις καταλήψεις.

autodiaxeir01
Δεκάδες άτομα απ’ όλα τα συλλογικά εχγειρήματα των γειτονιών μας (λαϊκή συνέλευση, συλλογικός χώρος για την τροφή, κοινωνικός χώρος για την υγεία, παιδικό στέκι «φτου ξελευθερία», Ταξίδι χωρίς χάρτη και στέκι Αντίπνοια) κινήθηκαν για περισσότερες από τρεις ώρες στους κεντρικούς δρόμους των Άνω και των Κάτω Πετραλώνων θέτοντας το ζήτημα της επίθεσης του κράτους στις αυτοοργανωμένες κινηματικές δομές, με αιχμή του δόρατος τις καταλήψεις.

autodiaxeir-sklaven02

autodiaxeir-vasilop03

Τα κείμενά μας έφτασαν σε κάτι περισσότερα από χίλια χέρια. Πήραμε το μικρόφωνο στο υπερ-μάρκετ της περιοχής. Πιάσαμε κουβέντα σε καφενεία και προποτζίδικα. Ο «κοινωνικός χώρος για την υγεία» νιώθει τη ζεστασιά όλο και περισσότερων ανθρώπων της γειτονιάς οι οποίοι βάζουν το πρόγραμμά του στην είσοδο του μαγαζιού τους. Τα τρικάκια σφηνωμένα στο πλακόστρωτο να καλούν στην αυριανή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας.
autodiaxeirsynthim04

autodiaxeirsynthim05

Τα συνθήματά μας υπενθύμισαν ποια είναι τα κέντρα ανομίας στις γειτονιές μας. Η αστυνομική σειρήνα, σφυρίζοντας έξω από τις τράπεζες της Τριών Ιεραρχών, μας υπενθύμισε για ποιον λόγο περιπολεί στους δρόμους και ποιον προστατεύει. Και εμείς δηλώνουμε αποφασισμένοι και αποφασισμένες να υπερασπιστούμε τις δομές μας, τις εστίες αντίστασης που χρόνια τώρα χτίζουμε στον τόπο όπου ζούμε.

ant1

Δε σταματάμε εδώ. Και πώς θα μπορούσαμε άλλωστε; Μιλήσανε για εμάς και στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, σε ένα ρεπορτάζ βγαλμένο μέσα από τους διαδρόμους του υπουργείου δημόσιας τάξης. Μιλήσανε για το εγχείρημά μας, το κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ των Άνω Πετραλώνων, που φιλοξενεί μία αντιδομή υγείας και ένα παιδικό στέκι. Εμείς μιλάμε καθημερινά γι’ αυτό που κάνουμε, εδώ, στις συνοικίες όπου ζούμε. Και θα συνεχίσουμε. Την επόμενη Κυριακή θα έχουμε και λαϊκή συνέλευση. Το νου σας στους τοίχους.
Προς στιγμήν, υπενθυμίζουμε το αυριανό μας ραντεβού στις 11.30 π.μ. στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων για να κατέβουμε όλοι και όλες μαζί στη διαδήλωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, στα Προπύλαια Αθηνών.
Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *