Ενημέρωση από τη λαϊκή συνέλευση στο κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ Άνω Πετραλώνων.

laiki-sineleusi20012012
Με αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα και με ένα αίσθημα ικανοποίησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 20 Γενάρη η λαϊκή συνέλευση που είχε καλεστεί έξω από το κατειλημμένο πρώην ΠΙΚΠΑ των Άνω Πετραλώνων. Οι 80 περίπου γείτονες και γειτόνισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συζήτησαν για δύο σχεδόν ώρες το κατασταλτικό σχέδιο του κράτους που βρίσκεται σε εξέλιξη και για τις (απαραίτητες) αντιστάσεις σε αυτό. Κατατέθηκαν εκτιμήσεις για τις εισβολές στα κατειλημμένα κτίρια, εκφράστηκαν οι αγωνίες ότι επόμενος στόχος ίσως θα είναι οι αυτοδιαχειριζόμενοι πολιτικοί χώροι, αναλύθηκε η κινηματική απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε.
Η στοχοποίηση της κατάληψης του πρώην ΠΙΚΠΑ (όπως αυτή αναπτύχθηκε μέσα από άρθρα και διαρροές την προηγούμενη εβδομάδα στα μήντια) και των εγχειρημάτων που στεγάζονται σε αυτό, αποτέλεσε τον βασικό πυρήνα της κουβέντας. Ξεκινώντας από το πόσο μεγάλη σημασία έχει η δημιουργία δομών αυτοθέσμισης (τόσο για τις ίδιες τις ζωές μας όσο και για τις γειτονιές μας) και φτάνοντας στην ανάπτυξη των τρόπων υπεράσπισης τους. Απόφαση της γειτονιάς είναι ότι όχι μόνο δεν θα επιτραπεί να χαθεί μία τόσο σημαντική υγειονομική δομή (ή να υποστεί οποιαδήποτε ζημιά ή κλοπή εξοπλισμού), αλλά ότι δεν θα γίνει ανεκτή και η παρουσία κατοχικών δυνάμεων στον συνοικισμό όπου βρίσκεται η κατάληψη.
Σε αυτούς τους πονηρούς καιρούς δε χωράνε υποχωρήσεις. Προς μία κατεύθυνση επανεργοποίησης των συλλογικών διαδικασιών κατατέθηκαν προτάσεις για τη δημιουργία μία εφημερίδας που θα φιλοξενεί νέα της λαϊκής συνέλευσης και των εγχειρημάτων της, η δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού, η λειτουργία διαφόρων άλλων εργαστηρίων αυτομόρφωσης (κοπτοραπτικής, συνεργείο ποδηλάτων κ.α.). Επίσης παρουσιάστηκε η οδοντιατρική δομή που θα στηθεί σύντομα από τον κοινωνικό χώρο για την υγεία.
Η πρώτη συνάντηση για την εφημερίδα ορίστηκε την Τρίτη, στις 5 μ.μ., στον χώρο της κατάληψης.
Αποφασίστηκε να ανανεωθεί το ραντεβού της λαϊκής συνέλευσης για την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ. Για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις και να χαράξουμε τις μετέπειτα κινήσεις μας. Μέχρι τότε συνεχίζουμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους, να επικοινωνούμε τις επιλογές μας, να στηρίζουμε τις δομές μας.
Όπως αναφέρθηκε και στη συνέλευση, η αξία αυτών των εγχειρημάτων είναι ολόκληρη η διαδρομή που έχουν χαράξει μέχρι σήμερα και αυτή που θα συνεχίσουν να διανύουν μέσα στο χρόνο. Γιατί αυτά τα εγχειρήματα δεν είναι κάποιος εναλλακτισμός, αλλά μία βασική ανάγκη για τη ζωή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *