Ένα ευχαριστήριο…

Και όμως μπορούμε….
Ας ακούσουμε ο ένας τον άλλον λοιπόν. Ας γνωριστούμε τότε. Να θεριέψει η οργή μας και ελπίδα να γίνει. Ρίζα να γίνει ξανά η αξιοπρέπεια και νέο κόσμο να γεννήσει.
Με ιδιαίτερη χαρά και ειλικρινή  συγκίνηση δεχτήκαμε την Τετάρτη 11/4 την αντιπροσωπεία της ομάδας κοινωνικής αλληλεγγύης  των εργαζόμενων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η οποία μας παρέδωσε ιατρικό εξοπλισμό (καρδιογράφο, σακχαρόμετρο, οξύμετρο) που αγοράστηκαν με προσφορές αλληλεγγύης από εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Ως  μέλη της ομάδας εργασίας της λαϊκής συνέλευσης των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου, υγειονομικοί και μη, που λειτουργούμε ανοιχτά, ισότιμα, αντιιεραρχικά νιώθουμε την ανάγκη να σφίξουμε συντροφικά το χέρι σε κάθε έναν από εσάς.
Να σας πούμε ότι τα υλικά αυτά αναβαθμίζουν τεχνικά ένα εγχείρημα όπως ο κοινωνικός χώρος για την υγεία, που στοχεύει όχι στη στεγνή παροχή ιατρικών υπηρεσιών και συμβουλών, όχι στην υποκατάσταση του από καιρό προβληματικού και πλέον καταρρέοντος με ευθύνες της καθεστωτικής πολιτικής  συστήματος υγείας αλλά στην ψηλάφηση μιας άλλου τύπου υγείας, της υγείας του αύριο, που ξεκινάει και πάει χέρι χέρι με το χτίσιμο και το δυνάμωμα τέτοιων σχέσεων αλληλεγγύης.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι το εγχείρημα , ψηφίδα ανάμεσα σε άλλα παρόμοια εγχειρήματα, ήταν, είναι και θα μείνει ανοιχτό σε όλους, για επίσκεψη, ιατρικές συμβουλές, συζήτηση για ζητήματα υγείας και ανάδειξη των κοινωνικών τους διαστάσεων. Ένα ζωντανό παράδειγμα ότι ο δρόμος της αλληλεγγύης, της αδιαμεσολάβητης και άμεσης κάλυψης των αναγκών μας, των αναγκών των εργαζομένων χωρίς την επιστασία, την επιβολή και την καταλήστευση των πόρων που εμείς οι ίδιοι παράγουμε από θεσμούς και  δομές που πλέον έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία δεν είναι φαντασιοκοπία στα μυαλά κάποιων ρομαντικών αλλά πραγματικότητα εν τω γενάσθαι, που κάνει όλο και πιο σίγουρα και μεγάλα βήματα.
Η προσφορά σας μας δίνει κουράγιο και μας εμπνέει πόσο μάλλον που νοείται ως μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Η φιλανθρωπία εξάλλου είναι πια ξεκάθαρο σε όλους   ότι αποτελεί άλλοθι ενός συστήματος που μας εκμεταλλεύεται και μας  απομυζά, ασχολία για τον ελεύθερο χρόνο κυριών σε γκαλά και σαλόνια. Η αλληλεγγύη από την άλλη, η οργάνωση των εργαζομένων σε όλο και περισσότερα πεδία, όλο και πιο αναβαθμισμένα και αποτελεσματικά, η δημιουργία δομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες μας με τον τρόπο που εμείς επιλέγουμε και θεωρούμε αποδοτικό και ορθολογικό, οι αντιθεσμίσεις δηλαδή,  είναι απλά η μόνη επιλογή, η αποκλειστική διέξοδος.
Θα θέλαμε να σας  μεταφέρουμε την πρόταση για  ένα αντι-μάθημα  με θέμα τις πρώτες βοήθειες  ή όποιο άλλο θέμα εσείς επιλέξετε συλλογικά, σαν αυτά που οργανώνουμε στον κοινωνικό χώρο για την υγεία, στην κατεύθυνση της αποκωδικοποίησης και της διάδοσης χρήσιμης και πρακτικής ιατρικής γνώσης, που αποτελεί επίσης στόχο του εγχειρήματος μας.
Να σας καλέσουμε τέλος να διαδώσετε την ύπαρξη και το χαρακτήρα του εγχειρήματος  και να το επισκεφτείτε για να απευθύνετε κάποιο αίτημα σχετικά με την υγεία ή απλά να το γνωρίσετε καλύτερα
Να σας καλέσουμε να δράσουμε και να ζήσουμε  όλοι συλλογικά, ισότιμα.
Είναι η μόνη λύση.
Απρίλιος 2012