Πρώτη ανακοίνωση για το χαράτσι της ΔΕΗ

.
Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε το κείμενο σε μορφή pdf.
Η αντίσταση είναι ζωή, η παραίτηση είναι θάνατος!
Καθημερινά καταφθάνουν στα σπίτια μας επιστολές με το τρομακτικό περιεχόμενο: «Ή πληρώνεις ή σου κόβουμε…». Η λαϊκή συνέλευση στις γειτονιές μας, στα Πετράλωα, στο Κουκάκι και στο Θησείο, αποφάσισε ότι ενωμένοι, μαζικά και αυτοοργανωμένα, απαντάμε:
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια γιατί δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Γιατί όλα τα χαράτσια, τωρινά και μελλοντικά, οδηγούν στην εξαθλίωσή μας, ενισχύουν τη βία, την αδικία και τον κοινωνικό έλεγχο που επιδιώκει μία ομάδα αδίστακτων εκβιαστών του διεθνούς οικονομικού κατεστημένου και όσων τους υπηρετούν.
Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια γιατί ανοίγουμε το δρόμο να στήσουν μία μηχανή εκβιασμού και ολοκληρωτισμού, πάνω στις φυσικές μας ανάγκες, έχοντας αρπάξει βίαια, «αντί πινακίου φακής», τους φυσικούς μας πόρους, όπως την γη, το νερό, τον ήλιο, τον ορυκτό πλούτο και την ενέργεια στην περίπτωση της Δ.Ε.Η.
Οι φυσικοί πόροι ανήκουν σε όλη την κοινωνία. Η κοινωνία των εκμεταλλευόμενων είναι εκείνη που τους υπερασπίζεται, τους παράγει και δεν μπορούν «νόμοι» ή «διατάγματα» να μας στερήσουν ένα καίριο κοινωνικό αγαθό. Η απόφασή μας για αντίσταση, δεν μπορεί παρά να ξεκινά από μία ατομική απόφαση, η οποία πολλαπλασιάζεται μέσα στη συλλογικότητα, κάνοντας πράξη το «ισχύς εν τη ενώσει».
Απέναντι στα αισχρά ψευτοδιλήμματά τους, το πραγματικό ουσιαστικό δίλημμα που μπαίνει σήμερα στη ζωή μας είναι: ή αυτοί ή εμείς.
Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι νίκες που πέτυχαν οι λαϊκές συνελεύσεις πριν 9 χρόνια: Λόφοι Φιλοπάππου χωρίς κάγκελα, πάρκο «Κορεάτικης αγοράς», αποκαθήλωση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ακύρωση μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης.
Αλληλεγγύη σε όλους, είτε επιλέγουν να μην πληρώσουν το χαράτσι, είτε δεν έχουν να πληρώσουν τίποτα.
Αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη, αντίσταση
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

 

Οκτώβριος 2011