Δεκέμβριος 2008: η έφοδος στον ουρανό.

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου καλείται λαϊκή συνέλευση στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων από μία πρωτοβουλία κατοίκων των γειτονιών μας (φωτο 1). Κάλεσμα βγαίνει, επίσης, και από το στέκι Αντίπνοια. Συμμετέχουν 100 περίπου άτομα (φωτο 2) και ύστερα από συζήτηση αποφασίζεται να γίνει διαδήλωση στους δρόμους των Πετραλώνων, η οποία καταλήγει στο πολιτιστικό κέντρο της οδού Κοίλης το οποίο καταλαμβάνεται για κάποιες ώρες (φωτο 3, 4).

Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται νέα συνέλευση η οποία αποφασίζει να καλέσει σε τοπική διαδήλωση το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, ημέρα πανευρωπαϊκών δράσεων αλληλεγγύης στους εξεγερμένους του ελλαδικού χώρου (φωτο 5).

Την επομένη στην διαδήλωση συμμετέχουν 150 περίπου άτομα. Κινούμενη μέσα από τους δρόμους των Άνω Πετραλώνων (φωτο 6, 7), η πορεία φτάνει στο Θησείο όπου επιχειρείται κατάληψη του πολιτιστικού κέντρου Μελίνα Μερκούρη. Πέφτει η ιδέα να γίνει κατάληψη στον δημοτικό ραδιοσταθμό στο Γκάζι και ο κόσμος κινείται προς τα εκεί. Αιφνιδιασμένη οι υπάλληλοι, ύστερα από κάποιες σύντομες στιχομυθίες κάνουν δεκτό το αίτημα και μέλη της συνέλευσης διαβάζει από τα μικρόφωνα κείμενο το οποίο αναφέρεται στην εξέγερση που λαμβάνει χώρα. Στη συνέχεια ο κόσμος αποχωρεί και με πορεία μέσα από τα Κάτω Πετράλωνα καταλήγει στον ηλεκτρικό σταθμό (φωτο 8).