Από τη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας και πάλι πίσω.

Με πρωινή συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό των Πετραλώνων και διαδήλωση στη γειτονιά ξεκίνησε η μέρα για τη λαϊκή συνέλευση. Το δρομολόγιό μας πέρασε και μέσα από την λαϊκή αγορά της Καλλισθένους, το κατ’ εξοχήν σημείο της γειτονιάς όπου την Παρασκευή μπορείς να συναντήσεις πολύ κόσμο. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου και αφού προηγουμένως πέρασε από το σπίτι της Μάγιας Τσόκλη (βουλευτής του ΠαΣοΚ) το οποίο στολίστηκε με τα κατάλληλα συνθήματα.

Στο κέντρο της Αθήνας η συνέλευση κινήθηκε συγκροτημένα σε μπλοκ μέσω της Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος. Στο Σύνταγμα παρέμεινε μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκε να υποχωρήσει (όπως και όλα τα μπλοκ της διαδήλωσης) από τις συνεχείς επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής προς την Πανεπιστήμιου , ενώ την ίδια στιγμή εκδηλώνονταν και σποραδικές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη τοπική διαδήλωση στα Άνω Πετράλωνα η οποία κατέληξε στην κατάληψη του Πίκπα όπου και πραγματοποιήθηκε συνέλευση για να χαράξουμε την στρατηγική μας ενόψει των κινητοποιήσεων του σαββατοκύριακου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *